Čo potrebujeme na prípravu gréckeho jogurtu?- 1.5 l plnotučného mlieka (je možné použiť všetky druhy mlieka - kravské, kozie, ovčie, byvolie, plnotučné alebo odstredené, čerstvé alebo UHT)
- 190 g gréckeho jogurtu (1 a 1/2 pohára jogurtu) alebo sušené mliečne jogurtové enzýmy
- 200 gramov ríbezlí (môžete použiť prakticky akékoľvek ovocie, podľa vašej chuti)
Samotná prípravaJogurt si vieme pripraviť aj v hrnci, avšak my si ho pripravíme vo výrobníku syra Ariete B-Cheese, ktorý nám celú prípravu značne uľahčí.
1. Do výrobníka vložíme odpovedajúci kôš a nalejeme doň 1,5 litra mlieka.
2. Pridáme 190 gramov gréckeho jogurtu a poriadne premiešame.
3. Uzavrieme poklop a nastavíme program č.6 „Grécky jogurt“, ktorý trvá 12 hodín, počas ktorých spraví B-Cheese všetku robotu za vás
4. Keď zabliká indikátor „VYBRAŤ”, potvrďte „OK“ a opatrne vyberte kôš. Nechajte ho odkvapkať do nádoby, kým sa nerozsvieti indikátor „KONIEC“ a počkajte 30 minút alebo kým nebude dosiahnutá požadovaná konzistencia.
5. Vyberte kôš zo spotrebiča, nechajte grécky jogurt vo vnútri a dajte ho do šalátovej misy. Pokúste sa nechať trochu priestoru pod košom a vložte ho do chladničky, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
6. Pomocou špachtle vyberte grécky jogurt z koša a dobre ho premiešajte, pre získanie rovnomernej textúry.
7. Do jogurtu pridajte ríbezle a opäť premiešajte.
8. Skladujte ho v chladničke maximálne 6 dní.
Dobrú chuť. Ďalšie recepty na syry a jogurty nájdete v
našom e-booku.