Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Parné čistenie pre začiatočníkov: Ako si poradiť s odolnou špinou, škvrnami a usadeninami? Poradíme!

V predchádzajúcom dieli seriálu "Parné čistenie pre začiatočníkov" sme si pripomenuli, kde všade nájdu parné čističe Ariete uplatnenie, a pri akých materiáloch je na mieste obozretnosť. Dnes si vezmeme "na paškál" odolnú špinu, škvrny, usadeniny a fľaky, ktoré na prvý pohľad vyzerajú, že sa ich len tak ľahko nezbavíme.

Našťastie, existujú inovatívni pomocníci Ariete, ktorí v sebe kombinujú tri neprekonateľné sily - dezinfikujúcu paru, vysokú teplotu a tlak. Vďaka vyššie uvedenému si tak poradia aj s tými najodolnejšími škvrnami, na ktoré môžeme doma, na záhrade, v garáži alebo kdekoľvek inde naraziť.

Ako fungujú parné čističe?

Aj keď sa môže na prvý pohľad zdať, že parné kačice, mopy a multifunkčné čističe Ariete sú skoro ako z iného sveta, kúzla tu nehľadajte. Za všetkým totiž stojí obyčajná fyzika a vyššie spomenutá kombinácia pary, tlaku a vysokej teploty.

Para je totiž tým vôbec najsilnejším čistiacim prípravkom, ktorý zanecháva povrchy čisté a hygienicky nezávadné. Prístroje, ktoré s ňou pracujú, zvládnu behom chvíľky nahriať vodu na viac ako 130 ° C. Ohriata voda sa následne v tryske alebo hadici ochladzuje na 100 ° C a na čistený povrch dopadá značnou silou a bezpečnú teplotou 50 ° C, čo je stále viac, než pri bežnom upratovaní.

Avšak najväčšie tajomstvo parných čističov spočíva v plynnom skupenstve vody, ktorá takto dokáže vyčistiť povrchy oveľa lepšie, než v skupenstve kvapalnom. Keď sa k tomu pridá ešte vyššia teplota pary a tlak, efektívny a prirodzený ekologický čistiaci prostriedok je na svete!

Ak by sme chceli porovnať účinnosť parných čističov napríklad s obyčajným vysávačom, zistili by sme, že zatiaľ čo vysávač zlikviduje len 56% prachových roztočov, parný čistič ich zabije viac ako 95%. Všetky vírusy a baktérie sú navyše odstránené už pri prvom kontakte.

Na upratovanie navyše nie sú nutné žiadne chemické prostriedky. Ak by ste ale predsa len po túžili po obľúbenej vôni, nie je problém vybrať čistič, do ktorého chemický detergent jednoducho nalejete. Jeho úloha však spočíva iba v prevoňaní čisteného povrchu či priestoru.

Odolná špina nemá šancu

Čo si budeme nahovárať - čistenie špár medzi kachličkami nepatrí medzi obľúbené aktivity. Čas od času sa mu ale skrátka nevyhneme. V spoločnosti parných čističov Ariete, našťastie, odpadá nutnosť nekonečného drhnutia hubkou alebo kefou. Parné čističe v podobe praktickej a kompaktnej kačice alebo multifunkčného pomocníka totiž dokážu špáry vyčistiť "na prvú dobrú".

To isté platí tiež pre najrôznejšie škvrny a mastné fľaky napríklad na digestore, sporáku alebo kuchynskej linke. S rovnakou ľahkosťou si dokážu poradiť tiež s odolnými škvrnami na sedačke, koberci, matraci alebo inej textílii. A pokojne ich môžete využiť aj pri čistení akvárií, terárií alebo napríklad auta (palubná doska, disky, sklá, sedačky a pod.) A záhrady (záhradný nábytok a náradie, pergoly, pracovné nástroje, detské hračky a pod.)

Účinná para, tlak a vysoká teplota sú skrátka niekde úplne inde, než obyčajná hubka a teplá voda. Vo finále tak ušetríte nielen veľa finančných prostriedkov, ale najmä drahocenný čas, ktorý môžete venovať rodine, koníčkom alebo čomukoľvek ďalšiemu, na čo máte práve chuť a náladu.

Páčil sa vám dnešný článok? Odporúčame sledovať aj ďalšie články zo série "Parné čistenie pre začiatočníkov", v ktorých sa nabudúce pozrieme na tému čistiacich prostriedkov a ich kombináciu s parnými pomocníkmi Ariete.

 

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu