Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Parné čistenie pre začiatočníkov: S čím si čističe poradia a čo nimi radšej nečistiť?

Dnešným článkom, v ktorom si prezradíme, s akými materiálmi si parné čističe poradia, a čo s ich pomocou radšej nečistiť, pokračujeme sériou príspevkov o parnom čistení (nielen) pre začiatočníkov, ktoré ponúka flexibilné možnosti údržby domácnosti aj ďalších priestorov. To všetko, samozrejme, s dôrazom na hygienickú nezávadnosť čisteného priestoru, maximálnu efektivitu a časovú úsporu. Kde všade nájdu parné čističe Ariete v podobe multifunkčných pomocníkov, parných kačíc a mopov uplatnenie, a kde je na mieste obozretnosť? Prezradíme!

Parné čističe pomôžu v interiéri aj exteriéri

Parné čističe Ariete sú skvelými pomocníkmi pri údržbe všetkých izieb - počnúc detskou, obývačkou, cez kuchyňu, spálňu, až po toaletu a kúpeľňu. Využiť ich ale môžete tiež pri údržbe najrôznejších podlahových krytín (napr. laminátu, linolea, marmolea alebo kvalitne ošetreného dreva), ale aj kobercov, sedacích súprav, hračiek alebo pelechov domácich maznáčikov.
Ľahko si poradia tiež so špinou medzi škárami, kachličkami, na radiátore či na oknách. Svoj obrovský potenciál ale preukážu aj pri údržbe postelí a matracov, akvárií a terárií, zrkadiel alebo ďalších sklenených plôch. Využitie nájdu aj v exteriéri, kde s ich pomocou umyjete auto a to vrátane palubnej dosky, sedačiek, dverí, ale aj diskov či svetiel a okien.

Pomocou multifunkčných parných čističov Ariete potom ľahko upracete aj väčšie plochy (napríklad garáž), záhradný nábytok a techniku, terasy, zasklenie, pergoly, altánky, bazény, záhradné dekorácie, ale aj jazierka či detské hračky z pieskovisko. Vďaka praktickým nadstavcom, ktorými parné čističe Ariete disponujú, sa navyše ľahko dostanete do zle prístupných priestorov.

Na čo si dať pri parnom čistení pozor?

Pri údržbe domácnosti je, samozrejme, nutné brať do úvahy jedinečné vlastnosti parných čističov a princípy, na ktorých pracujú. Len pre pripomenutie preto dodáme, že parné čističe (kačice, mopy aj multifunkční pomocníci) v sebe kombinujú účinnosť a silu pary, tlaku a vysokej teploty, ktorá naruší štruktúru nečistoty, pričom zabíja viac ako 95% baktérií.
Voda sa pri procese čistenia v bezpečnostnej nádržke (bojleri) nahrieva na viac ako 100° C, aby sa mohla následne schladiť a na povrch dopadnúť pri bezpečných 50 ° C. Vďaka vysokej účinnosti je upratovanie oveľa rýchlejšie, bezpečnejšie a efektívnejšie.

V niektorých prípadoch je však nutné brať ohľad na náchylnejšie materiály, s ktorými by si parné čističe nemuseli poradiť. Obozretní by ste mali byť napríklad pri údržbe nábytku, ktorého dyha je lepená v tenkej vrstve. Špeciálny prístup si zaslúžia aj kožené a koženkové sedačky. Vlhko a teplo totiž materiálu nerobia vôbec dobre a sedačka tak môže popraskať alebo sa začať lúpať.

Rovnako tak je potrebné spozornieť aj pri starších laminátových podlahách, ktoré už nemajú plnohodnotne krytý povrch pôvodnou povrchovou úpravou. Na záver len doplníme, že ak v domácnosti viete o materiáli, ktorý je náchylný na teplo alebo vlhkosť, radšej zvoľte iný a šetrnejší spôsob čistenia.

Páčil sa vám dnešný článok? Odporúčame sledovať aj ďalšie články zo série "Parné čistenie pre začiatočníkov", v ktorých sa nabudúce pozrieme na čistenie nedostupných a ťažko odstrániteľných škvŕn, kde opäť preukážu parné čističe Ariete svoj obrovský potenciál.

 

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu