Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Ariete ART909

23.05.2020

Dnes sa mi dostal do rúk výrobok Talianskej renomovanej značky Ariete, konkrétne pizza piecka. Po vybalení z krabice som ostal prekvapený dizajnom a veľkosťou piecky. V balení sa nachádzali dve široké naberačky na pizzu. Piecka je v krásnej červenej farbe a veľkosť je primeraná- taká, že sa zmestí k ostatným spotrebičom v domácnosti.
Na vrchnom paneli sa nachádza indikátor nahrievania piecky s reguláciou výkonu od 1 až 5 a jednoduchý časovač. Vo vnútri piecky je plocha z kameňa, alebo šamotovej časti. Z vnútra krytu je jednoduchý ohrev.

Teraz prejdem k výrobe pizze a základe cesta. Pripravil som si cesto v pomere:

350g hladkej múky, 250ml vlažnej vody, lyžička soli a lyžička cukru, lyžica oleja, droždie. Všetko som to zmiešal a nechal cesto vykysnúť. Keď cesto vykyslo, tak som ho vyvaľkal na veľkosť piecky. Zapol som piecku na číslo 5 a kým sa nahrievala, tak som si pripravil pizzu podľa vlastných ingrediencií. Keď som to mal hotové, otvoril som poklop piecky, plochu som posypal hrubou múkou a vložil pizzu v surovom stave. Potom som stiahol zo stupňa 5 na stupeň 3. Pizza sa robila spolu z nahrievaním do 10 minút. Pizza bola krásne prepečená a chrumkavá, ako z pizzerie. Chuť pizze vynikajúca, samozrejme záleží aj na ingredienciách, aké si tam dáte.

Ingrediencie mojej pizze: základ som použil paradajkový pretlak, na to som naukladal kolieska salámy, posypal postrúhanou oozzarellou, kukuricou, olivami a nakoniec som dal nivu – pizza bola úžasná.

Samotná pizza piecka dokáže urobiť aj mrazenú pizzu, no priznám sa, to som neskúšal. Pre mňa bolo lepšie si pripraviť vlastnú pizzu podľa svojich predstáv.

Odporučil by som tento výrobok zákazníkom a verím, že by si ho obľúbili, tak ako aj ja.
+ krátka doba prípravy
+ pizza chutí ako z pizzerie
+ kameň, alebo šamotka na ktorom sa robí pizza
- ocenil by som, keby kryt mal sklo. Videl by som, kedy by bola hotová pizza

Pošlite článok známemu